Select Page

Over het Collectief Wit-Zwart-Geel

Het Collectief Wit-Zwart-Geel ontstond in maart 2020 – jawel, tezelfdertijd met de teloorgang van onze club én met de intrede van het C-virus – met de bedoeling om met vereende krachten en van onderuit de toekomst van Sporting Lokeren te vrijwaren.

Na de heropstart als KSC Lokeren-Temse veranderde de focus en evolueerde het Collectief naar een actieve groep van een 30-tal supporters die samenwerkte met de huidige bestuursploeg en de medewerkers rond de thema’s communicatie, supportersbelangen en -beleving, marketing en gemeenschapsvorming. Op korte slaagde het Collectief Wit-Zwart-Geel er mee in om de betrokkenheid van de supporters aan te wakkeren en hen actief de schouders te laten zetten onder het nieuwe verhaal.

Meewerken met het nieuwe bestuur en ondersteuning bieden was toen een eerste onderdeel van de werking. Het Collectief was bijvoorbeeld mee gangmaker van de open en vernieuwende communicatie binnen de club zelf en naar de buitenwereld. Ook rond marketing werkte het Collectief nauw samen met het bestuur en de medewerkers.

De supportersbelangen behartigen was de andere poot waarop het Collectief was geschoeid.

Het Collectief wilde optreden als bewaker van de kernwaarden van de club: trots, positieve ingesteldheid, doorzettingsvermogen en vriendschap.

Verder wenste de groep heel hard de schouders te zetten onder de voetbalbeleving en die mee vorm te geven.

Ten slotte startte het Collectief een traject op om de lokale en regionale gemeenschap te verbinden met en te betrekken in het nieuwe verhaal.

Op die twee jaar tijd – en in vaak moeilijke omstandigheden omwille van het virus – heeft het Collectief wel wat verwezenlijkt: het zorgde onder meer voor de nodige fuzz rond het nieuwe verhaal, het maakte talloze filmpjes onder de naam SportingTV, het realiseerde vorig seizoen het unieke Away-magazine, het werkte een fair systeem uit voor ticketverdeling bij uitwedstrijden (die dan door corona helaas stilvielen), het herstartte mee de Sportinger en zorgde voor het bussen van het clubblad in heel Lokeren, het hielp mee om het stadion coronaproof te maken toen voetballen voor een publiek nog kon, het zette een supportersbevraging op met een onverhoopte respons van over de 1200 respondenten… 

Intussen hielp het Collectief ook mee aan de werkzaamheden voor de opwaardering van het Café 282, het toenmalige Foot & Fun café.

Leden van het Collectief zijn nog steeds de gangmakers van SportingTV en staan in voor interviews en sfeerbeelden van op het trainingsveld en ook voor de samenvattingen van de wedstrijden en de interviews nadien.
Recent nog hielden we een ‘Vrees niet, wij komen uit Lokeren’-rozen-actie voor de bewoners rond het voetbalplein van Zwevezele, hielden we een protestactie in Menen en brachten we gepast hulde aan onze erevoorzitter.